Ladataan... Ladataan...

Kevyt piirakkaresepti: Korvaa voi avokadolla!

Helppo suolainen piirakka, joka maistuu hyvältä ja on vielä terveellinenkin? Kyllä kiitos! Piirakkapohja päivitetään paremmaksi vaihtamalla jauhot täysjyväisiin ja korvaamalla voi avokadolla.

Suolainen piirakka kuuluu juhlapöydän klassikkotarjottaviin. Perinteinen piirakka usein pursuaa kaloreita, mutta tämä helppo resepti sopii hyvin laihduttajan ruokavalioon.

Terveyshedelmä avokado sisältää runsaasti hyvää, pehmeää rasvaa ja sitä voi käyttää todella monipuolisesti – jopa voin korvikkeena. Avokado tuo piirakkapohjaan riittävästi rasvaisuutta ja mukavan täyteläistä makua, mutta pitää samalla kalorit minimissä.

Kevyen piirakan täytteeksi sopivat tietysti erilaiset kasvikset. Sienet tuovat piirakkaan ruokaisuutta, erilaiset sipulit makua. Kokeile rohkeasti erilaisia yhdistelmiä. Myös piirakkapohjaan voi lisätä leipomisen yhteydessä mausteita, kuten yrttejä tai vaikkapa chiliä.

Kevyt piirakkapohja avokadosta

1 iso avokado
1 muna
2,5 dl täysjyvävehnä- tai spelttijauhoja
1 tl suolaa

1. Soseuta avokado sileäksi esimerkiksi haarukalla tai sauvasekoittimella.
2. Sekoita joukkoon muna ja mausta suolalla.
3. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
4. Levitä taikina voideltuun tai leivinpaperoituun piirakkavuokaan ja esipaista 200-asteisessa uunissa n. 5 minuuttia.
5. Lisää pohjan päälle haluamasi täytteet ja paista vielä puolisen tuntia.