Ladataan... Ladataan...

Kevennä kalorilaskurin työtä – tee kasvislasagne

Kalorilaskuri ei ylikuormitu tästä lasagnesta, sillä se rakentuu maistuvista sienistä ja kevyistä kasviksista. Pehmeän makuiset sienet tuovat lasagneen täyteläisyyttä ja ruokaisaa rakennetta, joten tällä reseptillä voit hurmata myös tuhdimman ruoan ystävän. Oli motivaationa sitten laihduttaminen tai lihaton lokakuu, uusia kasvisruokia kannattaa aina kokeilla!

Sienilasagne (6 annosta)

Sienikastike
500 g miedon makuisia sieniä, esim. tatteja (kokoon keitettyjä 300 g, kuivattuja 100 g)
1 porkkana
1 palsternakka
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
½ punaista chiliä
1 rkl rypsiöljyä
600–700 g tomaattimurskaa
½ tl rouhittua pippuria
½ tl suolaa (huomioi, jos sienissä on suolaa)
½–1 tl oreganoa
1–2 tl basilikaa

Juustokastike
8 dl kevytmaitoa
½ dl vehnäjauhoja
½ kasvisliemikuutiota
¼–½ tl raastettua muskottipähkinää
75 g voimakasta juustoraastetta

Lisäksi 200 grammaa täysjyvälasagnelevyjä

1. Puhdista ja viipaloi tai liota sienet käyttövalmiiksi. Kuori ja raasta juurekset, kuori ja pilko sipulit ja hienonna chili.
2. Kuullota pannulla öljyssä ensin sipulit ja lisää sitten muut aineet. Haihduttele hetki, lisää tomaattimurska ja mausteet ja anna kypsyä miedolla lämmöllä.
3. Valmista juustokastike: Kuumenna 6 dl maitoa ja sekoita vehnäjauhot 2 desiin maitoa. Lisää jauhosuurus kuumaan maitoon hyvin sekoittaen ja kypsennä sekoitellen miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Lisää liemikuutio ja muskotti sekä lopuksi juustoraaste, ohenna tarvittaessa maidolla.
4. Kaada tilkka molempia kastikkeita voidellun vuoan pohjalle ja peitä lasagnelevyillä. Jatka samoin kerroksittain niin, että päällimmäisten levyjen päälle tulee vain juustokastiketta.
5. Paista 180 asteessa 40–50 minuuttia niin, että saa kauniin värin. Anna vetäytyä hetki ennen leikkaamista ja tarjoa raikkaan salaatin kanssa.