Ladataan... Ladataan...

Kasvislasagne

Vaihdoimme valkoiset vehnäjauhot ja lasagne-levyt täysjyvään, voin öljyyn, jauhelihan kasviksiin ja kevensimme juustokastiketta.

Kasvislasagne (6 annosta, 395 kcal/annos)

Kasviskastike
1 dl mustia oliivirenkaita
200 g valmiita keittojuureksia
150 g pakastepinaattia
2 tlk (800 g) tomaattimurskaa
2 kasvisliemikuutiota
2 tl sinappia
1 rkl sokeria
½ ruukkua tuoretta basilikaa
Juustokastike
3 rkl rypsiöljyä
¾ dl täysjyvävehnäjauhoja
8 dl rasvatonta maitoa
100 g kevyt-fetaa
½ tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
0,5 dl juustoraastetta
Lisäksi
12 täysjyvälasagnelevyä

1. Mittaa kattilaan oliivit, pakastejuurekset, pinaatti, tomaattimurska ja liemikuutiot. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia.

2. Mausta sinapilla ja sokerilla. Hienonna joukkoon basilika.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

4. Valmista juustokastike: sulata rasva kattilassa ja kiehauta siinä jauhot. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Sulata joukkoon feta. Mausta.

5. Kaada voideltuun vuokaan juustokastiketta ja aseta päälle lasagnelevykerros. Lisää päälle juustokastiketta ja kasviskastiketta. Tee useita kerroksia, ja laita kaikkein päällimmäiseksi juustokastiketta ja ripottele päälle ohut kerros juustoraastetta.

6. Kypsennä uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Peitä lasagnen pinta, jos se uhkaa tummua liikaa. Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoamista.

Valmistusaika 1 h 15 min