Ladataan... Ladataan...

Kanaa papaijasalaattipedillä

Thai-henkiseen, kalakastikkeella maustettuun salaattiin käytetään papaijaa poikkeuksellisesti raakana.
Nauti päivällinen!

Kanaa papaijasalaattipedillä (2 annosta, 434 kcal annos)

2 raakaa papaijaa
1 isohko porkkana
Kastike
1 dl paahdettuja pähkinöitä
½–1 punainen chili
2 valkosipulinkynttä
1 rkl fariini- tai palmusokeria
2 rkl kalakastiketta
1 rkl limettimehua
2 dl vihreitä pakastepapuja
4 kirsikkatomaattia
Lisäksi
2 kanan rintafileetä

1. Kuori papaijat ja porkkana. Leikkaa porkkanat tulitikkumaisiksi suikaleiksi, raasta papaijat.
2. Mittaa mortteliin rouhitut pähkinät, paloiteltu chili, valkosipulinkynnet, sokeri, kalakastike ja limettimehu. Hiero hienommaksi.
3. Lisää sulaneet pavut ja halkaistut tomaatit. Hiero vielä vähän.
4. Yhdistä kastike ja raasteet. Anna maustua sen aikaa, kun paistat kananrinnat tarttumattomalla pannulla ilman öljyä salaatin seuraksi. Tarjoa kananrinta kauniisti aseteltuna salaatin viereen tai päälle.

Vinkki! Salaatin sekaan sopivat myös katkaravut ja naudanlihasuikaleet.