Ladataan... Ladataan...

Kalorilaskuri tykkää thaimaalaisesta – nyt syödään vartaita

Kalorilaskuria käyttävä tarvitsee koko ajan uusia ideoita, joilla pitää päivän saanti tarpeeksi pienenä. Tällöin perinteisten arkiruokien kevytversiot saattavat alkaa kyllästyttää. Silloin kannattaakin kurkottaa merta edemmäs ja päätyä aurinkoiseen Thaimaahan.

Tamarindilla maustetut broileri-kanavartaan maistuvat luultavasti koko perheelle. Tamarindi-sanaakaan ei tarvitse kavahtaa, sillä hyvin varustetuista ruokakaupoista löytyy valmista tahnaa. Jos ei löydy tahnan voi korvata samalla määrällä limetin ja sitrunan mehua.

450 g broilerin ohutleikkeitä (maustamattomia)
2 rkl tamarinditahnaa (tai limetin- tai sitruunanmehua)
2 rkl makeaa soijakastiketta (ketjap manis)
2 rkl neutraalia öljyä (esim. rypsiöljyä)
ripaus mustapippuria
1 tuore kypsä ananas
LISÄKSI
puisia varrastikkuja

1. Leikkaa broilerileikkeet suikaleiksi ja siirrä kulhoon. Lisää tamarinditahna, soijakastike, öljy sekä hieman pippuria. Sekoita niin, että ainekset levittyvät tasaisesti broilerinlihalle.
2. Peitä kulho ja nosta se marinoitumaan jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli, jotta broileri imee itseensä mahdollisimman paljon makua.
3. Pane puiset varrastikut veteen likoamaan.
4. Poista ananaksesta lehtiruusuke, kova kanta sekä kuoret. Leikkaa hedelmä lohkoiksi. Poista jokaisesta lohkosta puumainen ydin ja paloittele ananas reiluiksi paloiksi.
5. Pujottele varrastikkuihin vuorotellen broilerisuikaleita ja ananasta. Kypsennä joko grillissä tai uunissa grillivastuksen alla kypsiksi ja kauniin värisiksi, noin 10–15 minuuttia. Tarkista, että broileri on kypsää. Tarjoa esimerkiksi kevyen salaatin kanssa.

Tiedot:
4 annosta, Valmistusaika 20 min + marinoituminen 6–24 t, Gluteeniton (gluteenittomalla soijakastikkeella), maidoton, munaton

Yhdessä annoksessa