Ladataan... Ladataan...

Kaisa karistaa raskauskilojaan Kiloklubissa

Kaisa Minkkinen liittyi Kiloklubiin, kun raskauskilot eivät karisseetkaan itsestään. Ja laihdutusurakan alkuvaiheessa Kaisa jaksaa paremmin telmiä lapsen kanssa ja mielikin on virkeämpi. Liikuntakärpäsen pureman vauhdittamana matkaa on hyvä jatkaa eteenpäin.
raskauskilojen pudottaminenKaisa Minkkinen on 29-vuotias jyväskyläläinen 10 kuukautta vanhan Nikon äiti.

"Olen vasta laihdutusurakkani alussa, mutta ihan tyytyväinen tähänastisiin tuloksiin: kolmessa kuukaudessa, rauhalliseen tahtiin, paino on pudonnut Kiloklubin ohjelmalla kuusi kiloa. Tämä vauhti on sopiva minulle. 70 kilon tavoite ei tunnu enää saavuttamattomalta.

Raskauden aikana painoni nousi 19 kiloa ja synnyttämään lähtiessäni vaaka näytti lukemaa 89. Imetin Nikoa kolme kuukautta ja hoikistuinkin 8 kiloa. Kun maidontulo loppui, masennuin ja aloin taas lihoa. Pian olin lähtöruudussa. Sitten näin Vauva-lehden keskustelupalstalla ilmoituksen Kiloklubista ja päätin heti liittyä siihen. Tuntui siltä, että nyt oli tehtävä jotain. En tykännyt peilikuvastani enkä itsestäni, en nauttinut täysillä äitiydestä.

Lisäpuhtia laihduttamiselle sain sappileikkauksesta, rasvaiset herkut kun jäivät samalla pois. Vaikka olen kärsinyt paino-ongelmista kouluajoista asti, ihmedieetteihin en ole sortunut. Nettilaihdutus tuntuu sopivan minulle, sillä tietokoneelle voin mennä joka päivä ja mihin aikaan tahansa. Löydän tarpeellista ruokatietoutta ja näen heti listoista, kuinka paljon pitää liikkua.

Päivittäinen kalorimääräni vaihtelee 1500–1700 välillä, liikunnan määrän mukaan. Kerran viikossa on karkkipäivä. Myös Kiloklubin keskustelupalstan tuki on tärkeää, tuntemattomana sydäntään voi purkaa estoitta.

Nyt jo hieman keventyneenä huomaan, että jaksan paremmin lapsen kanssa, mieli on virkeämpi ja pikkuvaivat helpottavat. Tiedän, että todellinen haaste tulee olemaan ihannepainossa pysyminen. Onneksi olen innostunut liikunnasta. Aloitin juuri bailatinon ja teen vauvan kanssa tunnin lenkkejä muutaman kerran viikossa. Ja kun jokin asia masentaa, yritän patistaa itseni jääkaapin sijasta ulos kävelylle."

Teksti Anne Rikama, Vauva-lehti. Kuva Petteri Kivimäki.
Artikkelin lähteenä on Vauva-lehden numerossa 10/2006 julkaistu artikkeli Hyvästi, raskauskilot!