Ladataan... Ladataan...

Juhlan makua

Jogurtista syntyy juhlavia ja suussasulavia herkkuja, jotka käyvät kauden juhlissa myös laihduttajalle.

Aurinkoinen hunajaherkku (4 annosta, 125 kcal / annos)

2–3 kypsää isoa luumua (punaisia)
2 kypsää nektariinia
1 rkl margariinia (paistamiseen soveltuvaa)
2 rkl sitruunanmehua
1 rkl juoksevaa hunajaa tarjoiluun
200 g bulgarianjogurttia
tuoretta minttua

 

1. Huuhtele ja halkaise hedelmät ja poista niistä kivet. Lohko hedelmät.
2. Sulata margariini ja paista siinä hedelmälohkot nopeasti kauniin värisiksi. Varo paistamasta liian pehmeiksi. Lisää sitruunanmehu ja hunaja.
3. Hauduta keskilämmöllä hetki. annostele lämpimät hedelmät liemineen lautaselle.
Tarjoa heti maustamattoman jogurtin kanssa. Koristele annokset tuoreella mintulla.
Valmistusaika 10 min

Vinkki!
Tahän jälkiruokaan sopivat mainiosti myös aprikoosit tai persikat. Bulgarianjogurtin sijaan voit käyttää kreikkalaista jogurttia, jota saa mysö vähärasvaisena vaihtoehtona.

 

Hattaraunelma (10 annosta, 80 kcal / annos)

250 g tuoreita mansikoita
1 rkl sitruunanmehua
500 g turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia
5–6 pikkumarenkia

1. Perkaa mansikat ja leikkaa ne viipaleiksi. Pirskottele mansikoille sitruunanmehu.
2. Annostele pienten lasien pohjalle ensin viipaloituja mansikoita, sitten jogurttia ja lopuksi marenkimurua.
Säästä muutama mansikka koristeeksi. Tarjoa mahdollisimman pian, jotta marenki pysyy rapeana.
Valmistusaika 10 min