Ladataan... Ladataan...

Jouluruokayllätys: Rosollli kevyempää kuin kastike!

Lisukkeissa piilee kaloripommi. Vaikka itse ruoka olisikin kevyttä, kastikkeista voi yllättäen kertyä annokseen melkoinen määrä energiaa. Jos et usko, katso vaikka kaloreita.

Kalorilaskuri yllättyy, kun sille esittelee rosollin kastikkeen. Se on nimittäin kaloririkkaampaa kuin koko rosolli, joka lautaselle laitetaan.

Katso vaikka reseptit:

Rosolli kuudelle

4 kpl punajuurta
2 kpl porkkanaa
2 kpl perunaa
1 kpl sipulia
1 kpl omenaa
1 kpl maustekurkkuja

Pese punajuuret, porkkanat ja perunat. Keitä ne kuorineen kypsiksi. Keitä punajuuret omassa kattilassa, koska ne kypsyvät hitaammin ja jotta ne eivät värjää muita juureksia.

Anna jäähtyä. Kuori juurekset ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli. Kuutioi omena ja kurkku samankokoisiksi kuutioiksi kuin juurekset.

Nosta rosollikuutiot tarjoiluastiaan väreittäin.

Rosollikastike
1 dl kuohukermaa
1/2 tl väkiviinaetikkaa
1/4 tl suolaa
1/4 tl sokeria

Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon etikka, suola ja sokeri sekä halutessasi 1 tl punajuurten keitinlientä. Tarkista maku. Tarjoa perinteisen rosollin kastike erillisestä astiasta.