Ladataan... Ladataan...

Hiljaa hyvä tulee

Ulpu Toivainen on hyvä esimerkki siitä, ettei laihdutuksessa kannata hätäillä. Hän on joutunut kokemaan kantapään kautta, että nopeasti pudotetut kilot tulevat takaisin, jos elintavat eivät muutu.
pari kiloa pois62-vuotias Ulpu Toivainen on laihduttajana melkoinen konkari. Painoa on tullut pudotettua paljon, monesti ja monilla menetelmillä. Kyseenalainen ennätys syntyi jo ensimmäisellä laihdutuskerralla: tuolloin paino laski 35 kiloa puolessa vuodessa. Paluu entisiin syömistottumuksiin kuitenkin vesitti saavutetun tavoitteen.

Netti avuksi

Syksyllä 2005 hänen mittansa tuli jälleen kerran täyteen. Painoa oli taas päässyt hiipimään seitsemän kiloa lisää. Tällä kertaa hän otti avukseen uuden työkalun – internetin.

– Aloitin laihduttamisen ensin Kalorilaskuri-ohjelmassa. Painoni alkoi laskea hyvin hitaasti – se oli kyllä odotettavissakin, sillä pudotusta oli niin vähän. Sitten painonlasku pysähtyi paikoilleen moneksi kuukaudeksi. Niinpä aloin etsiä netistä muita ohjelmia, joissa olisi järkevämpiä ohjeita.

Kiloklubin Ulpu Toivainen löysi huhtikuussa 2006. Pudotettavaa oli enää muutama hassu kilo, mutta ne olivat istuneet tiukassa. Eivätkä ne helpolla lähteneet Kiloklubissakaan.

– Sitkeästi minä vain silti noudatin ohjeita. Sain melkein aina laatupallot vihreiksi ja minulla on ollut koko ajan hyvä olo. Nälkäkään ei ole vaivannut, niin kuin edellisillä kerroilla laihduttaessa on käynyt.

Puolen vuoden kuluttua Ulpu Toivainen oli tyytyväinen vaa'an näyttämään lukuun. 58 kiloa näyttää hyvältä 158-senttisessä varressa.

Kasviksia ja liikuntaa

Hän myöntää, että menneisyyden laihdutuskuureista oli kuitenkin tarttunut jotain takaraivoon.

– Vihanneksia olen käyttänyt jo useamman vuoden ainakin kohtuullisesti. Sitä suosittelen muillekin – kasvikset ovat kevyttä ja täyttävää ruokaa.

Myös liikunta on kuulunut Ulpu Toivaisen elämään jo vuosikymmenten ajan. Koiranomistaja kun on, hän on aina saanut iloista lenkkiseuraa. Kunto kuitenkin koheni entisestään, ja pian Ulpu lisäsi viikko-ohjelmaansa pari kuntosalikäyntiä ja spinning-tuntia.

Siirtyminen kaloreiden laskemisesta laatupallojen tarkkailuun on mahdollistanut myös kolesterolilääkityksestä luopumisen.

– Minulla on hieman koholla oleva kolesteroli sukurasitteena. Lääkityksellä se on laskenut, mutta en halua syödä lääkkeitä. Olen nyt oppinut syömään entistä terveellisemmin Kiloklubin ohjeilla, ja samalla kolesteroli on lähtenyt laskuun. Lääkärini oli oikein tyytyväinen, kehotti vaan jatkamaan samaan tapaan.

Muita kilojensa kanssa kamppailevia "taistelutovereita" Ulpu kehottaa pitämään pintansa. Hiljaa hyvä tulee.

– Olen itse mielestäni vielä opettelemassa painonhallintaa. Siksi aion jatkaa Kiloklubissa vielä pitkään. Jos ensi syksynäkin olen samoissa lukemissa, on jo syytä hehkuttaa!

Iti Verte, Kiloklubi.fi