Ladataan... Ladataan...

Herkkuja halloweeniin - mausteinen kurpitsakeitto

Loppusyksyllä kauppojen vihannestiskeille ilmestyvät kurpitsat ovat niin herkullisen näköisiä, että sellainen tekisi mieli ostaa ihan vain kodin koristeeksi. Koverra kurpitsasta hauska lyhty ja pyöräytä sisällöstä ihanan mausteinen ja lämmittävä sosekeitto.

Mausteinen kurpitsakeitto

1½ kg kurpitsaa (kuorittuna ja kuutioituna)
4 rkl rypsiöljyä
1 sipuli
1 rkl raastettua inkivääriä
3–4 rkl punaista currytahnaa
4 dl kookosmaitoa
8,5 dl kasvislientä
limemehua, sokeria

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Laita kurpitsakuutiot vuokaan ja kaada päälle 2 rkl öljyä. Paahda 30 minuuttia, kunnes kurpitsa on kypsää.
2. Kuumenna sillä välin 2 rkl öljyä kattilassa. Lisää sipuli ja inkivääri ja kuullota sipuli pehmeäksi. Lisää currytahna ja jatka paistamista vielä hetki.
3. Lisää kattilaan kypsät kurpitsakuutiot, kookosmaito ja kasvisliemi. Keitä viisi minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella.
4. Lisää suolaa, pippuria ja maun mukaan pieni tiraus limemehua ja sokeria.

Resepti: BBC Good Food