Ladataan... Ladataan...

Dieetti käyntiin kevyesti – samettinen kikherne-purjokeitto

Erilaiset kasvissosekeitot sopivat hyvin laihduttajan ruokavalioon. Perinteinen peruna-purjososekeitto täydentyy ravitsevaksi ateriaksi, kun keittoon lisätään proteiinilähteeksi kikherneitä. Valmista tulee alle puolessa tunnissa!

Kalorilaskuri muistuttaa proteiinin tärkeydestä laihduttajan ruokavaliossa. Niinpä kasvissosekeittoonkin kannattaa aina lisätä proteiiniksi esimerkiksi papuja tai linssejä.

Miedon makuiset kikherneet tuovat tähän reseptiin täyteläisyyttä ja ravitsevuutta. Kikherneet sisältävät runsaasti proteiinia, monia kivennäisaineita ja B-ryhmän vitamiineista mm. foolihappoa.

Kikherne-purjokeitto

1 tlk (400 g) kikherneitä
2 isoa perunaa
2 purjon valkoista osaa
1 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 l kana- tai kasvislientä
2 tl suolaa
rouhittua mustapippuria

1. Valuta ja huuhtele kikherneet.
2. Kuori ja paloittele perunat. Säilytä kylmässä vedessä, etteivät ne tummu.
3. Viipaloi purjo ohuiksi renkaiksi.
4. Kuumenna öljy isossa kattilassa. Lisää purjot, puristettu valkosipuli ja suola. Kuullota sipulit pehmeiksi.
5. Lisää kattilaan kikherneet ja perunat. Kuullota muutama minuutti. Kaada joukkoon kaksi kolmasosaa liemestä ja hauduta aineksia 15 minuuttia.
6. Soseuta puolet keitosta. Kaada soseutettu osa takaisin kattilaan ja lisää sen verran lientä, että saat paksuhkoa keittoa.
7. Mausta suolalla ja pippurilla.

Resepti: Kiia Renko