Ladataan... Ladataan...

Aamu alkaa vihreästi!

Kananmuna on mainio vitamiinicocktail, jota pinaatin flavonoidit täydentävät.



Pinaattimunakas (2 annosta, 300 kcal/ annos)

1 litra (70 g) tuoreita pinaatinlehtiä
4–5 kananmunaa
¼ tl suolaa
¼ tl valkopippuria myllystä
aavistus muskottipähkinää
paistamiseen
2 rkl voita tai pullomargariinia

 

 

 

1. Huuhtele tuoreet pinaatinlehdet lävikössä juoksevassa, kylmässä vedessä.
2. Kuumenna kattilassa reilusti vettä kiehumispisteeseen ja lisää pinaatinlehdet. Ryöppää eli keitä niitä noin 0,5–1 min. Valuta siivilässä ja huuhtele jälleen juoksevassa, kylmässä vedessä. Puserra lehdet kuiviksi käsissä.
3. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää suola, pippuri, hiven muskottia ja hienonnettu pinaatti.
4. Kuumenna rasva paistinpannussa ja kaada munakasseos pannulle ja anna hyytyä miedolla lämmöllä. Siirtele massaa hyytymisen aikana varovasti puuhaarukalla paistinpannun reunoilta keskelle.
5. Kun seos on lähes hyytynyt, sammuta levy. Voit peittää pannun kannella ja antaa munakkaan vetäytyä 1–2 minuutin ajan.
6. Käännä munakas lastan avulla kaksinkerroin ja valuta pannulta lautaselle. Tarjoa välittömästi.
valmistuaika 15–20 minuuttia.